Hankinnat opiskelija-asuntoon

Kun kuulin päässeeni opiskelemaan, aloin heti piirtämään mielessäni kuvaa opiskelijakämpästäni. Rakastan minun ja poikaystäväni yhteistä asuntoa, mutta oli myös kiva ajatus, että pääsisin sisustamaan yksiön pastellisävyin ja täysin minun näköisekseni. Olin iloinen, että muuttaessamme yhteen J:n kanssa, minun ei tarvinnut luopua huonekaluistani, vaan esimerkiksi vanhempani ottivat jenkkisänkyni vierassängyksi. Olin sanonut heille, että tulen tarvitsemaan sänkyä sitten, kun vihdoin pääsen taas opiskelemaan ja muutan yksin. Säästyin siis monilta hankinnoilta, joita olisin muuten joutunut tekemään.

Minulla oli visio sisustuksesta, jota olin ajatellut asuntooni ja päätin, etten ryhdy tekemään väliaikaisia ratkaisuja, sillä ne useasti jäävät pysyviksi. Entisissä asunnoissa tällaisia olivat esimerkiksi lamput, joiden piti olla vain väliaikaisia, mutta jotka päätyivät roikkumaan katostani useamman vuoden ajan.

Annankin neuvoksi, että jos olet hakemassa opiskelemaan, kannattaa jo etukäteen selvitellä ovatko ihmiset lähipiirissä luopumassa isommista huonekaluista, joita saattaisit tarvita mahdolliseen tulevaan opiskelija-asuntoosi. Minulle tällainen oli pyykinpesukone. Muuttaessani J:n kanssa yhteen, olin heittänyt vanhan ja käytettynä ostetun pyykinpesukoneeni pois, sillä se oli palvellut minua jo useamman vuoden ja se oli alkanut rapistumaan osa osalta pikkuhiljaa. Kukaan lähipiiristäni ei olisi halunnut kyseistä konetta ja J:llä oli suhteellisen uusi pyykinpesukone sekä kuivausrumpu asunnossaan, joten vanhan koneeni oli lähdettävä.

Siskoni muuttaessa toissakeväänä, olin heti ensimmäisenä paikalla kärttämässä hänen pari vuotta vanhaa pyykinpesukonetta. Vanhempani suostuivat ottamaan sen heidän varastoonsa säilöön siksi aikaa, kunnes pääsen opiskelemaan, joten säästin siinäkin pitkän pennin. Olemme siskoni kanssa molemmat allergisia eri pesuaineille, joten tiesin, että koneessa ei ole käytetty sellaisia pesuaineita, jotka ärsyttäisivät ihoani.

Olin aiemmin lahjoittanut myös siskolleni Nespresson kahvikoneeni edellisen muuttoni takia, jonka sain nyt takaisin itselleni, sillä se oli jäänyt tarpeettomaksi hänelle. Päätin, että jätän varsinaisen kahvinkeittimeni Orimattilaan ja käytän Jyväskylässä vain kapselikahvia. Sen jälkeen, kun pääsin opiskelemaan, olen ollut silmä kovana kaupoissa ja kirpputoreilla, sillä olen kytännyt mahdollisia sisustuselementtejä opiskelija-asuntooni. Muutamia yksittäisiä juttuja onkin löytynyt hyvin edullisesti ja ne ovat vastanneet sitä värimaailmaa, jota haluan asuntoni huokuvan. Joihinkin hankintoihin on säästettävä vielä rahaa, mutta hiljaa hyvä tulee!

Asuessani kahdessa kodissa, minun on myös mietittävä, mitä tarvitsen Jyväskylässä, mitä Orimattilassa ja mitä molemmissa. Ajattelin, että otan vedenkeittimeni Orimattilasta mukaani ja jos Orimattilassa haluan joskus keittää vettä, voin tehdä sen aivan hyvin liedellä. Turhaan ostan uutta, vaikka asuisinkin opiskelukaupungissani seuraavat neljä vuotta, sillä muutamme kuitenkin opintojeni jälkeen jälleen yhteen poikaystäväni kanssa.

Nespresson kahvikoneeni ja keittiötasot täynnä tavaraa

Orimattilan kotimme alkoikin näyttämään huomattavasti tyhjemmältä, kun vein viimeisiä tavaroita mukanani Jyväskylään. En edes muistanut, miten vähän J:llä oli asunnossaan tavaraa, kunnes minun tavarani häipyivät kodistamme. Toki jätin esimerkiksi yhden vitriinin keittiöömme, sillä joitain asioita tarvitsen enemmän Orimattilassa, kuin Jyväskylässä.

Ensimmäisen koulupäivän jälkeen mieleeni tuli heti asioita, joita on ostettava asuntooni ja suuntasimme poikaystäväni kanssa Jyväskylän Prismaan ostoksille. J oli mukanani Jyväskylässä, sillä toimme J:n autolla vielä jonkin verran isompia tavaroita (mm. meikkipeilin ja meikkipöydän lasin) joita en ollut halunnut laittaa pakettiauton kyytiin. Hän piti maanantaina etäpäivän töistä ja jäi asuntooni tekemään töitä samalla, kun lähdin koululle.

Yllättävän nopeasti ostoskärryt täyttyivät, kun jouduin ostamaan uuteen asuntooni uuden pyykkitelineen, poljinroskakorin, pesuaineita, talouspaperia…..ja lista tuntui jatkuvan loputtomiin. Ehkä hassuin asia, jonka jouduin ostamaan asuntooni oli kylpytakki. Minulla on Orimattilassa kylpytakki ja haluan pitää sen siellä, mutta ensimmäisenä kouluaamuna suihkusta tullessani palelin niin paljon, että tajusin tarvitsevani sellaisen myös Jyväskylään. Monet hankinnat ovatkin sellaisia, joita ei edes ajattele tarvitsevansa, kunnes ne puuttuvat. Jotkut asiat taas ovat sellaisia, jotka mielestäni voivat odottaa myöhempää ajankohtaa ja parempaa rahatilannetta.

Asunnossani on vielä paljon tehtävää ja varmasti hankintoja ilmenee lisää, mutta olen äärimmäisen tyytyväinen ja onnellinen asunnostani. Poikaystävänikin sanoi, että hänestä on ihanaa, että on toinen koti, jonne tulla ja jossa viettää aikaa. Hänen työnsä ja opiskelunsa mahdollistavat myös sen, että hän voi halutessaan tulla tekemään etätöitä lähes milloin tahansa Jyväskylään ja samalla tehdä koulutehtäviä verkossa. Tämä helpottaa varmasti etäsuhteessa vallitsevaa ikävää.

Koulun alettua minulla varmasti tulee olemaan kädet täynnä töitä, mutta pyrin kerran viikossa päivittämään blogiani ja kuulumisiani.

-Lauluope Nella

Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love.

Comments

  1. Kogosama says:

    Täydellinen järjestely teillä! Kämppä vaikuttaa todella mukavalle!

    1. Kiitos ihana! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *