Opiskelumotivaatio

Olen ollut pitkästä aikaa kipeänä ja isäni kysyi, että pitääkö minun hakea sairauslomatodistus koulua varten, jos olen sairaana. Tästä keskustelu siirtyi opiskelumotivaatioon ja siihen, että onko meidän alalla niin kutsuttua ”motisaikuttamista”, joka tarkoittaa sitä, että henkilö on sairauslomalla siksi, kun hänellä ei ole motivaatiota tulla kouluun. J oli keskustelussa mukana isäni ja minun kanssa ja sanoi silloin, että hän on seurannut sivusta minun hakuprosesseja kouluihin ja totesi heti, että nähtyään sen, miten paljon töitä kouluun pääsemisen eteen tehdään, hän ei usko, että kukaan hakisi taidekouluihin heppoisin perustein. Tämä saattaa olla suurimmaksi osaksi totta ja ainakin omalta osaltani voin sanoa, että en ole koskaan ollut koulustani sairauslomalla huvinvuoksi tai koska en olisi jaksanut mennä kouluun. Tiedostan kuitenkin myös sen, että alallamme on paljon loppuunpalamista ja mielenterveysongelmia, jotka aiheuttavat sairauspoissaoloja, vaikka henkilö kuinka haluaisi olla koulussa. Tämä myös saattaa johtaa ikävään kierteeseen, jossa henkilö tuntee huonoa omaatuntoa poissaoloista, mutta samalla myös pelkää jäävänsä jälkeen koulussa ja kynnys palata takaisin kouluun saattaa kasvaa.

Pakko myöntää, että sairastuminen pakotti pysähtymään, joka teki todella hyvää mielelle ja keholle. Olen täyttänyt jokaisen päiväni koululla ja kuntoilulla ja nyt, kun en voinut tehdä kumpaakaan, jouduin aidosti pysähtymään ja lepuuttamaan kehoani. Puhun aina paljon sen puolesta, kuinka omasta kehosta täytyy pitää huoli ja silti joskus minusta tuntuu siltä, että kallistun ylisuorittamisen puolelle. Onneksi sairastuin Orimattilassa, jolloin jäin tänne ja J pystyi auttamaan minua maatessani sohvalla kovassa kuumeessa ja säryissä. Olisi ollut todella vaikeaa sairastaa Jyväskylässä, sillä en muutamaan päivään pystynyt nousemaan edes ylös sohvalta kipujeni ja kuumeeni takia. Nyt olo alkaa pikkuhiljaa helpottaa ja huomenna palaan töihin. Ensi viikolla minulla on myös töiden osalta täysi viikko ja ensi viikon sunnuntaina palaan vielä viikoksi Jyväskylään, jonka jälkeen minulla on enää pari käyntiä Jyväskylässä näyttämöilmaisun kurssin osalta kunnes kesäloma alkaa. Minut hyväksyttiin yhdelle kesäkurssille, joten täysin ilman opiskeluja en aio kesääni viettää. 

Miettiessäni opiskelumotivaatiota ja sitä mikä saa minut suoriutumaan koulusta ilman suuria ylimääräisiä ponnisteluja, tulin siihen johtopäätökseen, että energiani riittää opiskeluun, koska teen aikaa myös muille asioille, jotka eivät liity millään tapaa musiikkiin. Aion myöhemmin kirjoittaa enemmän ryhmäliikunnasta, mutta se on todennäköisesti yksi syy jaksamiseeni. Olen käynyt viikoittain eri ryhmäliikuntatunneilla, jotka ovat olleet suhteellisen raskaita, sillä olen halunnut haastaa itseäni ja purkaa koulupäivien tuomaa stressiä johonkin. Liikunta on ollut minulle paras tapa kanavoida stressiä ja poistaa myös väsymystä. Myös töissä käyminen Lahdessa on ollut mielelleni hyväksi, ei pelkästään siksi, että näen J:tä aina kun tulen käymään Orimattilassa, mutta myös siksi, että tiedän saavani työstäni palkkaa ja työni ei liity mitenkään musiikkiin. Bussimatkat Lahteen olen pystynyt käyttämään hyödykseni ja olen bussimatkoilla lähettänyt sähköposteja ja tehnyt kirjallisia koulutehtäviä, esimerkiksi raportteja.

Totta kai odotan innolla sitä, että pystyn tekemään laulunopettajan töitä vakituisesti ja tienata elantoni sillä, mutta tällä hetkellä, kun koulupäiväni ovat täynnä musiikkia, niin on joskus kiva, että saan antaa korvieni ja mieleni levätä musiikista hetken. Sitten, kun työskentelen laulunopettajana, niin työpäiväni tulevat olemaan musiikintäytteisiä, mutta illat voin rentoutua tehden jotain ihan muuta. En siis halua kuitenkaan valmistuttuani, että työni ei liittyisi musiikkiin, sillä en opiskelisi tätä ammattia, jos se ei olisi haaveeni. Tämä oli lyhyt ja tajunnanvirtaa täynnä oleva postaus, sillä olen edelleen puolikuntoinen, mutta halusin tulla kirjoittamaan, että täällä edelleen ollaan ja kesäloma häämöttää jo. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

-Lauluope Nella

Do something today that your future self will thank you for.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *