Kiireinen kevät

Kun joku kysyy mitä minulle kuuluu ja vastaan ”kevät”, niin se kertoo kaiken oleellisen. Koulun kanssa on ollut todella paljon kiirettä ja se näkyy siinä, että minulla ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa sosiaalisten suhteiden ylläpitämiselle. Minulla on tänä keväänä ollut 11 kurssia päällekkäin ja nyt vihdoin osa kursseista alkaa loppumaan. Suoritin juuri työelämän ruotsin tentit hyväksytysti, maanantaina on viimeinen ammatillisen opettajakorkeakoulun tunti, tiistaina viimeinen workshop-tunti ja torstaina viimeinen yrittäjyyden tunti. Palautin myös tänään viestinnän loppuraportin, joten oikeastaan kaikki työläämmät kurssit alkavat olla pikkuhiljaa ohitse. Nyt voin keskittyä täysillä laulamiseen ja musiikin kursseihin.

En tiedä tunnistaako muut laulajat tai musiikin opiskelijat tätä, mutta itselläni on ollut jonkinasteinen morkkis siitä, etten ole ehtinyt treenaamaan laulua. Tuntuu kamalalta, että olen joutunut priorisoimaan muita kursseja, kun olen kuitenkin opiskelemassa laulunopettajaksi. Koen syyllisyyttä siitä, etten ole pystynyt treenaamaan joka päivä ja ajattelen automaattisesti sen vaikuttavan heti omaan kehitykseeni. Yritän olla itselleni armollisempi tässä asiassa, mutta joskus on todella vaikeaa valita laulamisen ja muiden kurssien tehtävien väliltä. Käyn myös koulun ohella ryhmäliikuntatunneilla joista olen puhunut aiemminkin ja niistä en ole halunnut tinkiä, joten arki-illat ovat useasti täytetty liikunnalla. Nyt on myös ollut paljon tutkintokonsertteja joissa olen halunnut käydä, sillä koen oppivani todella paljon kuuntelemalla muita laulajia. Tutkintokonsertit tuovat myös motivaatiota omaan tekemiseen ja on inspiroivaa kuunnella upeita laulajia ja soittajia. 

1. Kirpputorilöytöni 2. Funky Ladyn kassi on vaan niin upea! 3.-4. J:n tuliaiset Karibialta

Onneksi pääsiäinen oli kuitenkin tässä välissä ja pääsiäisen neljän päivän vapaat tulivat kyllä tarpeeseen. Matkustin heti kiirastorstai-iltana J:n luo Orimattilaan ja pitkänä perjantaina emme tehneet mitään erityistä. Lauantaina kävin äitini kanssa kaupoilla ja löysinkin kirpputorilta alle kahdeksalla eurolla tanssikengät näyttämöilmaisun kurssille, josta olin todella iloinen. Kävimme äitini kanssa samalla myös Lahden Funky Ladyssa ostoksilla ja äitini ystävällisesti osti minulle vaatteita, joita oli ollut hankintalistallani. J oli antanut minulle edellisenä viikonloppuna Karibian työmatkalta tuodut tuliaisensa. Hän oli ostanut minulle laivalta, jossa hän oli ollut töissä, Pandoran Moments-rannekorun sekä Pandoran pienet sydänkorvakorut, joita pääsin käyttämään pääsiäisenä.  Pääsiäissunnuntaina menimme vanhemmilleni syömään ja minä ja keskimmäinen siskoni menimme kumppaniemme kanssa auttamaan vanhempiamme ruuanlaitossa hieman ennen sovittua aikaa. Yhden maissa vanhin siskoni perheineen tuli vanhemmilleni myös. Olimme ottaneet testiin Chocochilin vegaanisia pääsiäisruokia ja kokeilimme osaa hänen resepteistään. Ruuat olivat todella herkullisia ja vaikka muut perheestäni eivät ole vegaaneja, niin kaikki kehui ruokia todella paljon. Pakko mainita, että sitruunarisotto oli varmaan omatekemän kanttarellirisoton rinnalla parasta risottoa, jota olen ikinä syönyt! Jos jotain alla olevista resepteistä päätät testata, niin sitä ainakin suosittelen testaamaan! Kaikki ruuat olivat kyllä suussasulavan hyviä ja siksi olenkin kuvan alle laittanut linkit jokaisen ruuan reseptiin, jotta pääset testaamaan niitä itsekin 🙂 Suklaapashasta teimme kaksi versiota, ilman minttua ja mintulla. Mintullisen version voi toteuttaa yksinkertaisesti niin, että korvaa normaalin vegaanisen suklaan vegaanisella minttusuklaalla. Ruokajuomana meillä oli påskmustia ja Freixenetin alkoholitonta vähäkalorista kuohujuomaa, joka oli myös erittäin positiivinen yllätys! Suosittelen testaamaan, mikäli kyseinen tuote osuu joskus kohdalle kaupassa. Vanhempani olivat myös ostaneet minulle vegaanisia pääsiäismunia ja artikkelikuvassa näkyykin pääsiäismuna, jollaista en ollut nähnyt ennen: muovinen muna, jonka sisään oli tungettu erilaisia vegaanisia karkkeja. Olen vuosi vuodelta iloisempi, kun tulee uusia vegaanisia tuotteita, enkä jää paitsi esimerkiksi pääsiäisen perinteisestä munien etsinnästä.

Pääsiäisen menu

Maanantaina matkustin jo takaisin Jyväskylään, mutta tulin heti perjantaina takaisin, sillä minulla oli lauantaina töitä. Juhlistimme silloin Lumin ja Edenin syntymäpäiviä samalla. Kävimme ostamassa Edenille herkkuateriaan aineksia ja Lumille teimme terraarion puhdistuksen niin, että pesimme terraarion lasit sisältä ja ulkoa ja vaihdoimme maa-aineksen sekä desinfioimme kaikki piilot ja juoma-astian. Molemmat lemmikit vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä lahjoihinsa ja se oli pääasia. Pidimme samalla J:n kanssa treffi-illan ja kävimme yhdessä keilaamassa Lahden keilahallissa. Vaikka kyseessä oli pieni ja yksinkertainen aktiviteetti, niin sillä oli todella iso merkitys, sillä pääsimme pitkästä aikaa tekemään yhdessä jotain mielekästä kotimme ulkopuolella.

Edenin 8v. syntymäpäiväateria

Nyt minulla on taas pidempi tauko J:n näkemisestä ja se tuo omat haasteensa jaksamiseen. On rankkaa, kun meillä on nyt kahtena kuukautena ollut kolmen viikon erossaoloja, mutta toisaalta J muistuttaa minua aina siitä, että elän nyt unelmaani ja opiskelen haaveammattiini, joten kaikki tämä on sen arvoista. Aika kuluu myös todella nopeasti ja jo ensi kuussa alkaa kesäloma, jolloin tulen viettämään pitkän pätkän J:n ja lemmikkiemme kanssa Orimattilassa. Tänään oli pitkästä aikaa sellainen päivä, ettei minulla ollut mitään suunniteltuna ja siksi ehdinkin kirjoittamaan hieman kuulumisiani. Oli ilo kuulla myös koulussa eräältä henkilöltä, että hän oli lukenut blogiani. Se tunne, kun joku sanoo lukeneensa blogiasi ja tykänneensä teksteistäsi on uskomaton. Tuli tunne, että jotain oikeasti aidosti kiinnostaa, mitä minulla on sanottavaa. Jos luet blogiani ja törmäät minuun jossain, niin tule ihmeessä kertomaan kommenttia ja palautetta! Huomenna vanhempani tulevat käymään Jyväskylässä ja isäni näkee ensimmäistä kertaa asuntoni, joten olen aika innoissani. Ensi viikko on taas täynnä ohjelmaa, mutta onneksi samalla moni kurssi tulee päätökseensä. Toivottavasti meidän kaikkien kevätkiireet alkavat helpottamaan pian!

-Lauluope Nella

Sweet April showers do spring May flowers.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *