Puvun teettäminen

Kesää ja juhlasesonkia kohti mentäessä haluan kirjoittaa aiheesta, joka tuli itselleni vastaan J:n hankkiessa pukua ystävänsä häihin. J:n ystävällä oli viime syksynä häät ja J sanoi, että hänen vanha pukunsa on todennäköisesti jäänyt pieneksi ja hän tarvitsisi uuden puvun. Samalla hän sanoi, että haluaisi mielellään sellaisen, mitä voisi mahdollisesti käyttää myös meidän häissä tulevaisuudessa, joten hän oli valmis satsaamaan pukuun. Hän pyysi minua selvittämään, missä hän voisi teetättää itselleen puvun ja törmäsin netissä Schoffa-nimiseen liikkeeseen.

Schoffa sijaitsee Helsingissä Kämp Galleriassa ja meillä oli muutenkin asiaa Helsinkiin, joten liikkeessä asioiminen ei tuottanut ylimääräistä vaivaa meille. J varasi ajan etukäteen puvun suunnitteluun heidän nettisivuiltaan ja saapuessamme liikkeeseen saimme heti ensiluokkaista palvelua. Itse teen asiakaspalvelutyötä opintojeni lisäksi, joten kiinnitän herkästi huomiota asioihin, jotka merkkaavat minulle itselleni asiakkaana. Huomasin heti, että meitä palveleva myyjä oli itse pukeutunut hienosti räätälöityyn pukuun ja kuinka hänellä oli mittanauha roikkumassa kaulallaan: pieniä asioita, mutta jotka kiinnittävät heti huomion positiivisella tavalla. Myymälässä oli myös siistiä ja esillepanoon oli panostettu.

J pääsi vaikuttamaan itse paljon omaan pukuunsa napeista lähtien, mutta myyjä antoi myös omia ammattilaisen mielipiteitä esimerkiksi värien yhdistelemisestä ja etiketistä. J valitsi tummansinisen kankaan, joka näyttää himmeässä valossa mustalta, mutta auringonvalossa kangas taittaa tummansiniseen. J valitsi kolmiosaisen puvun, johon kuului puvun takin ja housujen lisäksi myös liivi, jota hän ei tosin käyttänyt ystävänsä häissä, mutta jonka hän halusi ajatellen omia häitään. Tummansinisen päällyskankaan lisäksi hän valitsi hopean vuorikankaan, jota käytettiin myös liivin selkäosassa. Puvun kangas on italialaista käsityötä ja 100% villaa.

Kankaiden, nappien ja puvun mallin ja yksityiskohtien valitsemisen jälkeen myyjä kertoi, että he palaavat asiaan sitten, kun on ensimmäisen sovituksen aika, jolloin voimme tarvittaessa tehdä muutoksia pukuun. Myyjän ammattitaidosta kertoi jo se, että hän osasi silmämääräisesti valita oikean kokoiset sovitusta varten olevat takin ja housut sekä kauluspaidan, jonka perusteella hän teki mittaukset. Oli kiehtovaa seurata prosessia vierestä, sillä itse en ole koskaan osannut ommella, joten on upeaa nähdä, miten jollain on niin hyvä silmä ja visio. Heinäkuun lopulla J sai ilmoituksen puvun valmistumisesta ja menimme Helsinkiin sillä ajatuksella, että emme saisi pukua heti mukaan, vaan se vaatisi korjaustöitä. Yllätykseksemme puku oli heti ensimmäisellä sovituskerralla sopiva, eikä pukuun tarvinnut tehdä muutoksia. J oli ostanut pukua varten kauluspaidan jo ensimmäisellä kerralla, mutta tällä kertaa hän nappasi mukaansa vielä vasikannahkaisen vyön, joka oli espanjalaista käsityötä, sekä toscanalaista käsityötä olevat nahkaiset kengät, jotka sattuivat olemaan vielä tarjouksessa. Olin jo ensimmäisellä kerralla katsellut kenkiä, sillä ne pistivät heti silmään ja siksi olikin iloinen yllätys, että J sai ne vielä hieman edullisemmin. Lisäksi J nappasi mukaansa tummansiniset puuvillasukat, vaalean kravatin sekä silkkisen taskuliinan. Kaupanpäälle saimme pukupussin, jossa J pystyi kuljettamaan sekä säilyttämään pukunsa helposti.

Pakko sanoa, että näin hyvää ja ensiluokkaista palvelua en ole kohdannut Suomessa kovinkaan monessa paikassa. Ulkomailla vastaavanlaista palvelua on saanut useasti, mutta Suomen mittakaavalla sanoisin siis, että Schoffan palvelu on ollut parasta tähän mennessä. Schoffalla ei tuntunut siltä, että myyjä olisi yrittänyt väkisin myydä mitään ja oli hienoa huomata, miten myyjä sanoi avoimesti omat mielipiteensä esimerkiksi värivaihtoehdoista ja värien yhdistelemisestä. Hän sanoi heti, jos jokin väriyhdistelmä ei tulisi näyttämään hyvältä tai ehdotti parempaa väriyhdistelmää ottaen kuitenkin asiakkaan toiveet myös huomioon. 

Jos olet hankkimassa pukua juhliin, oli ne sitten häät, hautajaiset, rippijuhlat tai syntymäpäiväjuhlat, niin voin lämpimästi suositella Schoffassa asiointia. Siellä asiakkaan toiveita kuunnellaan ja henkilökunta on todella ystävällistä. He panostavat myös tekstiilien ja materiaalien laatuun, jotta puku ja asusteet ovat kestäviä ja säilyvät pitkään. Heiltä saa mittatilauspukujen, -paitojen ja -housujen lisäksi myös valmispukuja ja vaatteita muutenkin, joten jos poikkeat Helsingissä, niin suuntaa Kämp Galleriaan ja Schoffaan, et varmasti tule pettymään!

– Lauluope Nella

Quality is remembered long after price is forgotten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *