Realistinen viikkoni ammattikorkeakoulussa

Haluan kirjoittaa aiheesta, joka on ollut ainakin meidän koulussa jonkin verran esillä ja joka vaikuttaa paljon opiskelijoiden hyvinvointiin. Aiheenani on siis opiskelun aikatauluttaminen ja kerron samalla minun realistisesta viikostani ammattikorkeakoulussa. Ensisijainen neuvoni on tehdä aina annetut tehtävät ajallaan eikä jättää niitä viime tippaan. Tällöin säästät itsesi kuormitukselta ja stressiltä, jota kasaantuvat tehtävät aiheuttavat. En kirjoita erikseen päiviini J:n tai perheenjäsenteni kanssa puhelimeen puhumisesta, sillä sitä tapahtuu monta kertaa päivän aikana ja joskus samalla kun teen esimerkiksi ruokaa, mutta pidämme kyllä J:n kanssa päivittäin yhteyttä, vaikka en sitä teksteissä erikseen mainitse.

Maanantai:

Maanantaina heräsin kahdeksalta ja tein aamurutiinini, johon kuuluu aamiainen, meikkaaminen ja pukeutuminen. Laitoin myös herneet kattilaan likoamaan iltaa varten. Yleensä pyrin tekemään aamujoogan, sillä se lievittää stressiä ja auttaa ainakin itseäni valmistautumaan myös henkisesti päivään, mutta tällä viikolla minulta on jäänyt aamujoogaaminen kokonaan välistä.

10:15-11:15 minulla oli laulutunti, jonka jälkeen kävin ruokailussa. 12:00-14:00 minulla oli treeniluokkavaraus, jossa harjoittelin laulutunnin kappaleita, sekä tiistain näyttämöilmaisun pääsykokeen kappaletta. Sen jälkeen lähdin käymään kotona hakemassa treenikamat ja vaihtamassa vaatteet ja kiiruhdin yliopistolle ryhmäliikuntatunnille. Maanantaisin on vatsalihas- ja pakaratreeni, jossa käyn yhdessä luokkakaverini kanssa. Ryhmäliikuntatunnin loputtua neljältä kävin yliopistolla syömässä, jonka jälkeen menin kotiin. Kotona kävin suihkussa, heitin treenivaatteet pyykkikoneeseen, tein itselleni palauttavan juoman ja aloin keittämään hernekeittoa.  Hernekeiton keittämisessä menee noin kaksi tuntia, joten sillä aikaa aloitin tekemään ruotsinkurssin tehtäviäni. Tiesin, että tehtävissä on tämän viikon sunnuntaina palautus, joten aloitin tekemään niitä hyvissä ajoin. Samalla tein myös torstain osaajana kehittyjän tuntia varten tehtävät valmiiksi.  Lopetin tehtävien tekemisen yhdeksän maissa, jonka jälkeen aloin tekemään iltarutiinejani.

Tiistai:

Tiistaina heräsin yhdeksältä, sillä tiesin, että minulla on pääsykokeet, joihin en halua mennä huonosti nukutuilla yöunilla. Tein samat aamurutiinit kuin maanantaina ja lisäksi avasin ääntäni ja harjoittelin valitsemaani kappaletta muutaman kerran. Ennen lähtöä söin vielä lautasellisen hernekeittoa, sillä tiesin, etten ehdi käymään koululla syömässä.

Pääsykokeet alkoivat kahdeltatoista ja ne alkoivat tanssi- ja näyttelemisosuudella, jonka jälkeen oli vielä lauluosuus. Pääsin kokeista hieman ennen kahta, jonka jälkeen menin ruokalaan istumaan ja juttelemaan luokkatovereideni kanssa. 14:15 minulla alkoi musiikin lukemisen tunti, joka loppui 15:45. Kiiruhdin koululta suoraan kotiin syömään, sillä seuraavaksi oli vuorossa 16:30-18:00 viestinnän kurssin etätunti. Tunnin jälkeen soitin pikaisesti ystävälleni ja 18:30 lähdin kävelemään luokkatoverini kanssa kohti reggaeton ryhmäliikuntatuntia, joka kesti seitsemästä kahdeksaan. Reggaetonin jälkeen kävin luokkatoverini kanssa nopeasti lähikaupassamme ja kotiin tultuani laitoin jälleen treenivaatteeni pesuun ja kävin suihkussa. Tein itselleni paketillisen tulista ramenia ja palauttavan juoman, jonka jälkeen aloin tekemään jälleen ruotsin kurssin tehtäviäni. Iltarutiinien jälkeen menin nukkumaan noin yhdentoista aikoihin. 

Keskiviikko:

Keskiviikkona heräsin kahdeksalta ja tein jälleen samat aamurutiinini. Minulla oli etätapaaminen 11:00-12:00, jota ennen söin tekemääni hernekeittoa. Tapaamisen jälkeen riensin koululle, sillä minulla alkoi 12:15 musiikin kuulemisen tunti, joka päättyi 13:45. Tunnin jälkeen menin ruokalaan odottamaan ystävääni, jonka kanssa olimme sopineet näkevämme kahdelta. Ystäväni saavuttua ruokalalle kävimme pikaisesti apteekissa, josta suuntasimme Toivolan vanhan pihan Valkoinen Puu-nimiseen kahvilaan. Jos käyt joskus Jyväskylässä, niin tätä kahvilaa voin suositella vahvasti! Kahvilassa on todella hyvä vegaaninen kakkuvalikoima ja en ole maistanut vielä yhtäkään vegaanista kakkua siellä, josta en pitäisi. Se on ihme, sillä en ole suuri makean ystävä. Istuimme ja juttelimme kahvilassa neljään asti, jonka jälkeen saatoin ystäväni bussipysäkille. Suuntasin pysäkiltä suoraan kotiini ja söin (yllätys yllätys) lautasellisen hernekeittoa. Ruuan jälkeen aloin tekemään ruotsintehtäviä ja sain tehtyä kaikki loput ensimmäisen osion harjoitustehtävät. Tarkoituksena oli mennä nukkumaan aikaisemmin, sillä tiesin, että minulla on aikainen herätys, mutta sain unta vasta puoliltaöin.

Valkoisen Puun vegaanikakut <3

Torstai:

Heräsin kuudelta ja aamurutiinieni jälkeen lähdin kävelemään koululle, sillä osaajana kehittymisen tunti alkoi 8:30. Tunti päättyi 10:30, jonka jälkeen menin ruokalaan syömään. Istuin ja keskustelin luokkatovereideni kanssa, jonka jälkeen kävin pikaisesti apteekissa, vein apteekkituotteet kotiin ja palasin koululle harjoittelemaan, sillä minulla oli treeniluokkavaraus 12:00-13:45. Treenin jälkeen suuntasin kuoroon, joka kesti 14:00-16:00 ja neljältä kiiruhdin suoraan kuoronjohdontunnille, joka kesti 17:30 asti. Tulin kotiin hyvin väsyneenä ja päätin, etten aio tehdä enää koulutehtäviä illalla. Kävin pitkässä ja lämpimässä suihkussa ja vaikka torstait ovat perinteisesti hernekeittopäiviä, mieleni teki kuitenkin jotain muuta ruokaa. Olin aivan liian väsynyt lähteäkseni kauppaan, joten päätin tehdä ruokaa niistä aineksista, joita minulta löytyi kotoa. Päädyin keittämään pannulla vermisellinuudeleita chiliöljyssä ja veden haihduttua lisäsin pannulle vegaanista kimchiä ja paistoin vielä hetken. Asetin ruuan lautaselle ja murustin päälle vielä kuivaa merilevää. Ruoka ei ollut kovin ravintorikasta, mutta pitkän ja raskaan päivän jälkeen se oli juuri sitä mitä tarvitsin. Iltarutiinieni jälkeen menin nukkumaan kymmenen aikoihin.

Perjantai:

Heräsin kahdeksalta, tein aamurutiinini ja puoli kymmeneltä lähdin kävelemään YTHS:lle. Siitä suuntasin kauppaan, vein ostokset kotiin ja menin Katriinan kasvisravintolaan lounaalle. Lounaan jälkeen minulla oli etätapaaminen 13:00-14:00, jonka jälkeen lähdin koululle harjoittelemaan. Treenasin viiteen asti ja viiden jälkeen menimme luokkatoverini kanssa yliopistolle syömään. Istuimme ja höpöttelimme kuuteen asti yliopistolla, josta suuntasin kotiin. Kotona tein vartin kuntopyöräilyn, jonka jälkeen menin pitkään suihkuun. Suihkun jälkeen tein itselleni palautusjuoman ja kuvasin puhelimellani ruotsintehtävien suullisen osion. Ruotsintehtävien jälkeen tein osaajana kehittymisen opiskelijahyvinvoinnin tentin, jossa vierähti tunti, sekä päälle vielä musiikin lukemisen läksyt. Katsoin kelloa ja huomasin, että kello oli jo yksitoista. Kävin tekemässä pikaisesti iltarutiinini ja menin nukkumaan.

Lauantai:

Heräsin aamulla kahdeksalta, mutta lepäilin hetken sängyssä ennen kuin nousin aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen soittelin J:n kanssa ja puolelta päivin lähdin kävelemään Katriinan kasvisravintolaan lounaalle. Lounaan jälkeen tulin kotiin ja puhuimme monta tuntia J:n kanssa puhelimessa. Teimme molemmat myös yhdessä koulutehtäviä etänä ja sain tehtyä ruotsinkurssin kirjallisen tehtävän loppuun. Samalla aloitin kirjoittamaan myös tätä blogikirjoitusta. Saatuamme koulutehtävät valmiiksi J lähti salille ja minä pyöräilin kuntopyörällä vartin, jonka jälkeen tein vielä puolen tunnin kahvakuulatreenin. Kahvakuulatreeni oli todella raskas, joten halusin tehdä iltajoogan treenin perään ja tein myös palauttavan juoman. Söin lopun hernekeiton, kävin suihkussa ja tein iltarutiinini, jonka jälkeen katsoimme J:n kanssa vielä etänä yhdessä Disney+:sta sarjaa.

Sunnuntai:

Sunnuntaina heräsin jälleen kahdeksalta ja aloitin aamuni vaihtamalla petivaatteet ja heittämällä likaiset petivaatteet pyykinpesukoneeseen. Siivousrutiiniini kuuluu, että sunnuntaisin vaihdan petivaatteet ja mielestäni on kiva aloittaa uusi viikko puhtaissa lakanoissa. Söin aamiaisen, tein kevyen meikin, puin treenivaatteet ylleni ja pakkasin treenikassin valmiiksi. Olin sopinut ystäväni kanssa, että näemme kuntosalilla puoli yhdeltä. Olimme salilla noin kaksi tuntia ja lähdimme puoli kolmen maissa kävelemään salilta keskustaan päin. Kävin matkalla viemässä treenikassin kotiin ja samalla tein itselleni palauttavan juoman. Kävelimme asunnoltani kirjastolle ennakkoäänestämään ystäväni kanssa, jonka jälkeen menimme käymään kaupassa. Ostin tiskitabletteja, banaaneja ja soijapapuja (maksoi tarjouksessa euron pussi!) ja saatoin ystäväni bussipysäkille, jonka jälkeen menin kotiin. Kotona päätin tehdä ruuaksi vermisellinuudelia, jonka sekaan laitoin tofua, soijapapuja ja loput kimchit, sekä päälle murustin taas kuivaa merilevää. Ruuan jälkeen siivosin asuntoni perusteellisesti, jonka jälkeen menin suihkuun. Suihkusta päästyäni tein viikoittaisen ihonhoitorutiinini, johon kuuluu normaalin ihonhoitorutiinini lisäksi muun muassa kuorinta ja kasvonaamio. Jos jotain kiinnostaa, voin joskus tehdä postauksen ihonhoitorutiinistani! Tein loput iltarutiinini, jonka jälkeen menin nukkumaan, sillä tiesin, että minulla olisi maanantaina kuuden jälkeen herätys.

Tässä on tiivistettynä viikkoni ammattikorkeakoulussa! Konservatorioon verrattuna korkeakoulu on paljon leppoisampi ja itseohjautuvampi. Olen sitä mieltä, että jos aikatauluttaa arkensa hyvin, on myös paljon helpompaa järjestää aikaa palautumiselle ja ystäville. Myönnettäköön, että tämä viikko ei ollut laulun treenaamisen osalta paras, mutta tiedän myös, että tulee viikkoja, jolloin laulun treenaaminen on prioriteettini, mutta silloin en välttämättä näe ystäviäni ollenkaan koulun ulkopuolella. Kaikessa pitää olla tasapaino, meistä kukaan ei ole superihminen, joka pystyy mahdottomuuksiin ja meidän on pidettävä fyysisen terveytemme lisäksi huolta myös mielenterveydestämme. Siksi aikatauluttaminen on todella tärkeää, jotta saa järjestettyä aikaa kaikelle pakolliselle, mutta myös mieluisille asioille. Kuten huomaatte, minulle toimii hyvin rutiinit ja ne luovat ikään kuin raamit arjelleni. Suosittelen joskus kokeilemaan myös erilaisten rutiinien luomista itselleen ja katsomaan auttavatko ne sinua arjen suunnittelussa ja aikatauluttamisessa. Nyt jatkan gospelin kuuntelemista, sillä saa viikon hyvin käyntiin!

-Lauluope Nella

The key is not to prioritize what’s on your schedule, but to schedule your priorities.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *