Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi vierähti nopeammin kuin olisin osannut ajatella ja oli vaikea pysyä mukana viime vuoden vauhdissa. Pahoittelen hiljaiseloa blogini puolella, siihen on henkilökohtaiset syyt, mutta nyt alkaa näyttämään siltä, että pystyn jälleen aktiivisemmin päivittämään blogiani. Koulussa on mennyt mukavasti ja parisuhteessamme on kaikki paremmin kuin hyvin. Lemmikeillä on myös asiat kunnossa ja Lumi sai uuden terraarion joulun välipäivinä. Siitä teen vielä erillisen postauksen myöhemmin.

Tänä jouluna en ostanut joululahjoja kenellekään muulle, kuin kummilapselleni, sillä rahatilanteeni ei antanut myöten. Meillä on J:n kanssa kova säästökuuri menossa, sillä olemme varanneet matkan tämän vuoden elokuulle ja kyseinen kaupunki johon matkustamme ei ole halvimmasta päästä, joten tällä hetkellä säästämme kaikesta mahdollisesta mistä pystymme. Rakastan antaa lahjoja, joten lahjojen ostamatta jättäminen ei ollut helppo päätös, mutta onneksi ystäväni ja läheiseni ymmärsivät tilanteeni täysin.

Ennen joulua siivosimme J:n kanssa koko asunnon ja pesin myös saunan, sillä tiesin, etten halua käyttää joululomaani pelkästään siivoamiseen. Ehdimme laittamaan myös joulukoristeet ja -kuusen ennen jouluaattoa. Pitää myös mainita, että joululomani sai täydellisen aloituksen, kun menimme yhdessä J:n ja äitini kanssa katsomaan Iltan joulukonserttia Lahden ristinkirkkoon. Näin laulajana arvostan todella paljon teknisesti lahjakkaita laulajia ja oli ilo kuunnella ja katsoa hänen esiintymistään. 

Jouluaaton aattona vierailimme isoäidilläni ja aattona olimme sekä minun vanhemmillani, että J:n vanhemmilla, jonne saapui myös J:n äidin vanhemmat, isän isä sekä J:n pikkuveli. Rakastan perheen kanssa vietettyä aikaa ja jouluna korostuu lähimmäisenrakkaus ja ympärillä vallitsee selittämätön lämpö.

Valmistimme jälleen äitini kanssa P.S. Olen vegaani – kanavan reseptillä porkkalaleipiä.

En olettanut saavani joululahjoja, mutta läheiseni onnistuivat jälleen yllättämään minut ihanilla ja tarpeellisilla lahjoilla. Vanhempani ostivat minulle latausaseman, josta olin haaveillut jo pitkään. Pystyn lataamaan sillä puhelimeni, kelloni ja kuulokkeeni samanaikaisesti, joten nyt minun ei tarvitse aamulla kiireessä irrottaa kelloa latauksesta ja vaihtaa tilalle puhelinta lataukseen ja toivoa samalla, että kuulokkeissani riittää vielä akkua päivän ajaksi. Voin laittaa kaikki yöllä lataukseen ja aamulla nauttia siitä, että jokaisessa laitteessani riittää virtaa.

Leivomme äitini kanssa myös joka joulu vegaanisen kakun, tänä vuonna teimme Kinuskikissan reseptillä Wienin kakun

Toinen toivelahja, jonka sain vanhemmiltani oli aamutakki. Minusta on tullut niin mukavuudenhaluinen, että halusin jo olemassa olevan kylpytakkini lisäksi pörröisen ja pehmeän aamutakin, sillä kylpytakki ei kuitenkaan lämmitä yhtä paljon. Joulun alla on myynnissä niin paljon pehmeitä ja lämpöisen näköisiä vaatteita ja asuja, joten olin niin onnellinen saadessani aamutakin lisäksi useamman muun pehmeän paketin. J:n vanhemmat olivat ostaneet minulle muun muassa lämpöisen oloasun ja pörrösukat ja ystäväni oli ostanut minulle joulupyjaman ja toiset pörrösukat. Nyt voin jättää toiset sukat Orimattilaan ja ottaa toiset mukaani Jyväskylään. Myös toinen hyvä ystäväni pääsi yllättämään minut täydellisesti. Olin joskus hänen seurassaan maininnut, kuinka haaveilen Guerlainin Météorites-puuterihelmistä. En olisi ikinä aavistanut avatessani hänen lahjaansa, että saisin kyseisen tuotteen. Voin kuvitella, kuinka ilmeeni on ollut näkemisen arvoinen. Toinen siskoistani osti meille joululahjaksi Orimattilaan uuden löylykiulun ja -kauhan ja olenkin nyt joululomalla saunonut ja nauttinut olostani muutenkin. Häneltä olemme saaneet myös paljon saunatuoksuja, joita käytin pitkästä aikaa saunoessani. Läheisteni lahjat eivät yhtään helpottaneet oloani siitä, etten voinut ostaa heille lahjoja, mutta toisaalta yritän pitää mielessäni sen, että joulun idea ei ole lahjojen antaminen ja saaminen, vaan läheisten kanssa vietetty korvaamaton aika.

Uudenvuoden vietimme J:n kanssa kotona ja J:n muokatessa Lumin terraariota, minä valmistin meille vegaanisia blinejä, skagenia ja perunasalaattia. Paistoin itselleni myös vegaanisen pihvin ja J valmisti itselleen ja veljelleen leivässä paistetun Brien ja lihapihvejä. Juomana oli Henkellin alkoholiton kuohuviini, josta on tullut itselleni suosikki kuohuviininkorvike. J:n veli istui meillä hetken iltaa ja sen jälkeen lopetimme vuoden kahdestaan J:n kanssa katsellen ensin elokuvaa ja sitten ilotulitteita. Tämän vuoden ensimmäinen päivä oli kaunis ja aurinkoinen pakkaspäivä ja menimme J:n kanssa kävelylle ja nauttimaan luonnon kauneudesta. Oli taas hyvä syy kaivaa nastakengät kaapista!

Blinit tehty Chochochilin reseptillä, perunasalaatti Valion reseptillä ja Skagen Jalotofun reseptillä

Minulla alkaa tällä viikolla pitkästä aikaa työt työpaikassa, jossa olin ennen kuin aloitin opiskelun. Alan tekemään muutamia vuoroja aina lauantaisin ja lomilla teen luonnollisesti enemmän töitä. Tällä viikolla minulla on esimerkiksi kahtena päivänä töitä, kun olen vielä lomalla koulusta. Ostin myös vihdoin liikuntatarran ja toiveissa on, että alan käymään aktiivisesti ryhmäliikuntatunneilla sekä kuntosalilla. Minun piti ostaa liikuntatarra jo syksyllä, mutta terveyteni takia en sitä pystynyt silloin vielä tekemään. Nyt olen päässyt jo harjoittelemaan jonkin verran kuntosalilla treenaamista Orimattilassa ja olemme käyneet J:n kanssa pelaamassa myös sulkapalloa, joka on molemmille mieluinen laji. Toivotaan, että motivaatio kuntoiluun säilyy, sillä haluan pitää itseni fyysisesti hyvässä kunnossa, jolloin myös henkinen jaksaminen paranee.

En tehnyt tälle vuodelle mitään erityisiä uudenvuodenlupauksia. Tärkeintä on, että minulla on minulle tärkeät ihmiset lähelläni ja saan käydä unelmieni koulua. Toivon, että jokainen lukija muistaa myös olla itselleen armollinen eikä vaatia itseltään liikoja.

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

-Lauluope Nella

Celebrate endings – for they precede new beginnings.

Comments

  1. […] yhdessä aiemmista kirjoituksistani, kuinka Lumi sai joululahjaksi uuden terraarion ja lupasin silloin kirjoittaa aiheesta […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *